F.A.Q.

ΘΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΑΤΕ ΕΝΑ ΓΑΜΟ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ;

Φυσικα !

Είμαστε πρόθυμοι να ταξιδέψουμε οπουδήποτε υπάρχει άνθρωπος που εκτιμάει την δουλειά μας.

Είναι πρόκληση για εμάς να ταξιδέψουμε κάπου αλλού για έναν γάμο.Επειδή λοιπόν μας αρέσουν οι προκλήσεις είμαστε πάντα ευπρόσδεκτοι στις προσκλήσεις που μας κάνουν από κάπου μακριά.

 

ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΠΩΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΣ;

Προκειμένου να πραγματοποιήσω οποιαδήποτε ιδέα έχω φωτογραφικά βασικός μου στόχος είναι να αισθάνεται άνετα το ζευγάρι, και να περνάει καλά!Οτιδήποτε σκεφτώ πάντα το συζητάω για να είμαστε όλοι άνετα και χωρίς απρόοπτα. Δεν πράκειται ποτέ να κάνω κάτι αν κρίνω οτι δεν ταιριάζει με το στυλ του γάμου και του ζευγαριού.

 

ΠΩΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΣΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ;

Πριν απο μια φωτογράφιση γενικά θέλω να είμαι χαλαρός.Όταν είναι να ταξίδέψω μακρυά για έναν γάμο θα προτιμίσω να είμαι 2 μέρες νωρίτερα στο μέρος για να το γνωρίσω καλύτερα για να έχω ένα σχέδιο στο μυαλό μου.Φυσικά θα έχω ψάξει πράγματα για την περιοχή μέσω του διαδυκτίου.

 

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΟΥ ; ( ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ, CONCEPT, ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ, ΛΗΨΗ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ )

Στις περισσότερες φωτογραφίσεις που κάνω, το concept είναι κάτι που προτιμώ να μου πουν τα ζευγάρια.Φυσικά βοηθάω με την προσωπική μου γνώμη ή προτείνω κάτι διαφορετικό εαν το ζευγάρι το επιθυμεί.Βασικός μου στόχος είναι να δώσω ένα καλό αποτέλεσμα χωρίς να με περιορίσει η τοποθεσία και οι συνθήκες φωτογράφισης.Κατά την φωτογράφιση προσπαθώ να είμα όσο πίο κοντά στο αποτέλεσμα που θέλω να δώσω προκειμένου να έχω λιγότερη δουλειά στο photoshop ή το lightroom και να παραδώσω πιό φυσικές και αληθοφανείς φωτογραφίες.Αυτό λοιπόν με ωθεί να ξοδεύω περισσότερο χρόνο στο να φωτογραφίζω παρά να σπαταλάω τον χρόνο μου μπροστά στον υπολογιστή που ούτως ή άλλως είναι πολύς.

 

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ”ΚΛΕΙΣΕΙ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΣΤΟΝ ΓΑΜΟ ΤΟΥ;

Με την προυπόθεση οτι υπάρχει κενή ημερομηνία και δεν προκαλεί προβλήματα με το υπὀλοιπο πρόγραμμα μας, με μια προκαταβολή. Εφόσον συζητήσουμε όλες τις λεπτομέριες ουσιαστικά έχουμε συμφωνίσει.

 

ΟΤΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ALBUMS ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΟΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΥΠ ΟΨΗΝ ΣΟΥ ΓΙΑ ΕΚΤΥΠΩΣΗ;

Η λογική μου για το στήσιμο των άλμπουμ είναι άμμεσα συνδεδεμένη με την αισθητική μας που κατα βάση είναι minimal.Στα άλμπουμ μου επιλέγω τις καλύτερες φωτογραφίες και όχι παραπάνω απο πέντε σε κάθε σαλόνι.Είναι προτιμότερο να έχω λιγότερες και μεγαλύτερες εικόνες σε ένα άλμπουμ παρά πολλές και μικρές.

Όσον αφορά για τα άλμπουμ συνεργάζομαι με γνωστές εταιρἰες παραγωγής έτσι ώστε να μην ανυσυχώ και για τον ποιοτικό έλεγχο.

 

ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΤΑΙ ΕΝΑΝ ΓΑΜΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ Ή ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΙΣΗ;

Ναι φυσικά!Εφόσον κάποιο ζευγάρι επιθυμεί μόνο βίντεοσκόπιση ή μόνο φωτογράφιση αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί.

 

ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΑΜΟΥ Ή ΣΤΕΛΝΕΙΣ ”ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ” ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΤΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ;

Ναι ασχολούμαι προσωπικά με κάθε δουλειά μου.Έχω μαζί πάντα ένα βοηθό την ημέρα του γάμου.Όλη η επεξεργασία των εικόνων στήσιμο άλμπουμ επιλογή φωτογραφιών γίνονται αυστηρά και μόνο από εμένα.Άλλωστε είναι κάτι που δίνει και την υπογραφή μου σε κάθε δουλεία μου.

 

ΜΕ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΤΕ;

Φωτογραφίζουμε με nikon.

Χρησημοποιώ την nikon D800 γιατί έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά και την δυνατότητα διπλής εγγραφής σε κάρτες, μια και δεν θα άντεχα απώλειες δεδομένων!

Επἰσης φωτογραφίζω και με την d600 που εχει πολύ όμορφη εικόνα και με βοηθά ιδιαίτερα στις νυχτερινές λήψεις.

Απο φακούς προτιμώ όπου μπορώ να φωτογραφίζω με σταθερούς φακούς nikon καθαρά για θεμα ποιότητας εικόνας αλλά και λόγω του διαφορετικού στυλ που δίνουν στις εικόνες μου.

Άπο φωτισμο θα χρησημοποιήσω κυρίως φορητά flash, Video lights ή led lights, ανάλογα την περίπτωση και τον διαθέσιμο χρόνο.